Test resultaten AIROFRESH® van april 2016 tot december 2016

Desmond A. Muir
Tijdens de periode van april tot en met december 2016 zijn vele proeven en evaluaties met de AiroFresh® technologie op verschillende producten uitgevoerd.
In al deze gevallen werd een substantiële winst vastgesteld qua kwaliteitsbehoud tijdens de opslag door het gebruik van AiroFresh® technologie.
Dit was het geval voor: aardbeien, broccoli, appels, peren, kaki, limoenen en aardappelen.

De toestellen werden ook geïnstalleerd bij:

 • Opslag na de oogst om de opslag duur en kwaliteit te verbeteren. Het verwijderen van ethyleen, schimmels en fungi. Het zuiveren van de lucht en aanwezige waterdampen.Dit met het doel de kosten voor de kweker te verminderen.
 • Supermarkten en brasseries, om de ongewenste geurtjes te verwijderen
 • Om de werkomstandigheden bij Post Mortem aangenamer te maken
 • Voor kaasfabricanten om de in lucht aanwezige ongewenste schimmels te verwijderen

Resultaten tot op vandaag

 1. South Australia – één cel met Pink Lady® appels als volgt opgeslagen:
  • a) Biologisch gekweekte Pink Lady® zonder enige behandeling
  • b) Pink lady® met één fungicide behandeling
  • c) Pink Lady met fungicide + 1MCP

  Voor de resultaten zie

  Dit fruit is gedurende 6 maand en 3 dagen in CA opgeslagen en bij het openen van de cel kon er geen visueel verschil vastgesteld worden.
  De proef werd met 20 dagen verlengd om de uitstalling (shelf life) te evalueren. Opnieuw werd er enkel een zeer klein verschil vastgesteld tussen de 3 proef opstellingen.

  Na een proef met de AiroFresh®1000 in twee cellen in het jaar 2015, heeft deze kweker voor het seizoen 2016 er 18 units bij geplaatst. Dezelfde proeven zullen worden gedaan om na te gaan dat de behaalde resultaten consistent zijn.Excellente resultaten verminderen de kosten voor de kweker, belangrijk vermindert gebruik van chemische producten, het behoud van een uitstekende kwaliteit en versheid na bewaring.

 2. Victoria – Packham & Beurré Bosc peren.
  Deze kweker had één kamer gevuld met beide rassen na eerst een fungicide en een DPA behandeling toegepast te hebben. Zeven maand later werd de cel geopend, de peren waren nog steeds in een buitengewone gezonde toestand, er was heel was weinig rot aanwezig en geen enkel teken van verschrompeling van de vruchten.
  Jammer genoeg heeft de kweker geen notities gemaakt van de behaalde resultaten. Zelfs na een lange periode werd er nog uit deze cel verpakt zonder dat er grote verschillen waren wat buitengewoon is voor Bosc peer.
  Deze kweker is zeer tevreden en hij plant om al zijn koelruimten met de AiroFresh®te voorzien in 2017.
 3. Western Australia. 5 koelcellen met AiroFresh® (2016)
  Eén cel met 280 palloxen Pinkl Lady® – 3de pluk, enkel behandeld met het dompelen in een fungicide. De bewaring van 5 maand gebeurde volgens de conventionele manier alvorens vermarkt te worden. Het fruit was in een excellente toestand, zonder enige tekens van kwaliteitsverlies.
  Volgens de kweker zien de vruchten er na de bewaarperiode hetzelfde uit als bij het vullen van de cel. Er werd niets van vettige vruchten waargenomen. Zonder de AiroFresh® zouden de vruchten vettig zijn en ook met een verlies aan hardheid.
  De vruchten hadden bij het verlaten van de cel na 8 maand een hardheid van 7kg en een Brix van 13°. Volle smaak en een uitstekende eetkwaliteit.
  Er werd geen rot vastgesteld want dit was door de werking van de AiroFresh® uitgeschakeld en was niet meer actief.
 4. Een cel van250 palloxen Pink Lady® zonder een na-oogst behandeling, enkel onder CA regime gedurende 8 maanden. Het fruit is van een 2de pluk en had nog een groene achtergrond.
  Hardheid 6.5kg en 13°Brix. Het fruit was gezond en van een goede eetkwaliteit. Sappig en smaakvol.
 5. Een cel van 1000 palloxen Pink Lady® zonder een 1-MCP behandeling, 120 palloxen zonder na-oogst behandeling, enkel behandeld met calcium. De overblijvende palloxen werden met calcium en een fungicide behandeld.
  De proef is nog steeds gaande. Enkel de eerste 240 palloxen werden verpakt met een kleine variatie tussen de behandelde met calcium en de niet behandelde. De vruchten zijn van verschillende boomgaarden. Zodra deze cel volledig verwerkt is, volgen de resultaten. Deze zien er veel belovend uit.
 6. Granny Smith – 1000 bins palloxen zonder 1-MCP. Waarvan 120 niet gedommpeld en 120 met calcium behandeld werden. De andere overblijvende palloxen zijn behandeld met een fungicide en DPA.
  Deze cel zal pas ten vroegste january 2017 geopend worden. Er zijn ook nog andere behandelingen aanwezig met sommige vruchten zonder enige na oogst behandeling.

Samenvatting
De tot op vandaag behaalde resultaten zonder het gebruik van 1-MCP of zonder een na-oogst behandeling zijn veel belovend.
Meer en meer bekomen we positieve en belovende resultaten die een goede werking van AiroFresh® bewijzen. De verder evaluatie van de proeven zal beschikbaar gemaakt worden van zodra deze verwerkt zijn in een nieuw rapport.
Er zijn gedegen resultaten die bewijzen dat de AiroiFresh® de schimmels die het rotten veroorzaken onderdrukt en de verspreiding ervan naar andere vruchten in de pallox voorkomt.

 

Disclaimer.: AiroFresh International Tech Pty ( de fabricant van AiroFresh®) en Desmond Muir verklaren dat de informatie verschaft in het artikel dient voor discussie en onderzoek.
Geen enkele waarborg wordt verstrekt gezien de variaties die er zijn tussen de verschillende koelcellen. Het is de volledige verantwoordelijkheid voor de persoon die de bewaring uitvoerd.De hieronder afgebeelde Pink Lady® had enkel een fungicide dompeling en verder geen enkel andere behandeling. Het bewaarregime volgens de klassieke conventionele koelcel. Vruchten waren van een goede kwaliteit en niet vettig.