The AiroFresh® verschaft een oplossing voor de vele problemen die de tulpenbollen- en snijbloemenkwekers ondervinden.


Bollenkwekers hebben vele ziekten en bewaarproblemen te overwinnen om een kwalitatief goed product bij de verbruiker te kunnen brengen.

Ziekteproblemen van allerlei aard en vooral ‘zure bollen’ die abnormale grote hoeveelheden ethylene afscheiden tijdens de bewaring, veroorzaken grote economische en financiële verliezen. Dit kan zelfs leiden tot marktverlies gezien de problemen tijdens de verkoop en met verlies van het consumentenvertrouwen.

Veelvuldig luchten is de gangbare manier om het ethyleenpeil beneden de schadedrempel (100ppb) te houden. De jaarlijkse energierekening is dan ook geen lachertje en weegt zwaar door op de rentabiliteit van de teelt.

Door dit veelvuldig luchten met verse lucht, is er ook steeds een constante aanvoer van nieuwe besmettingen (VOC’s) waardoor de ziektedruk in de cel nog verhoogd. De AiroFresh® verwijdert continu het geproduceerde ethyleen tot beneden de schadedrempel en vernielt in de lucht aanwezige ziektekiemen.

De uitdaging van de kweker is dat er GEEN ventilatie mag gebeuren bij het gebruik van de AiroFresh®. De AiroFresh® geeft het beste bewaarresultaat wanneer er geen ventilatie is zodat hij enkel de afgesloten ruimte moet behandelen om de VOC’s te vernielen.

AiroFresh® vernielt de in de lucht aanwezige VOC’s met inbegrip van viriussen, bacteriën, schimmels, fungi en nevenproducten van petroleum.

In de waterdamp aanwezige besmettingen worden door de werking van de AiroFresh® ook verwijderd en vernield.
Het is belangrijk om een goed resultaat te behalen dat de AiroFresh® 24/7 functioneerd en eventueel ondersteund wordt met extra ventilators indien nodig.

We zijn er ook van overtuigd dat de AiroFresh® de Changemaker is voor deze industrie.

Door RVE